Tuesday, August 12, 2008

BENGKEL TERKINI KELAB PENULIS ZAHARAH NAWAWI 2008

SEJAK 1993 Kepezi mengasah bakat penulis melalui bengkel, hasilnya sudah kelihatan merata, hidup subur dalam percambahan yang sungguh sihat lagi membanggakan.
Selama beberapa tahun kebelakangan ini, sesuai dengan tugas dan matlamat DBP, Kepezi diundang oleh Bahagian Pengembangan Sastera Kebangsaan untuk melatih bakal penulis yang mempunyai harapan untuk maju melalui bengkel-bengkel tajaannya. Kepezi menumpukan sepenuh masa bagi memberi khidmat yang besar maknanya untuk negara.

Oleh desakan beberapa orang yang ingin benar jadi penulis, 2008 menyaksikan Kepezi kembali ke habitat asal, mengadakan bengkel untuk orang perseorangan selain meneruskan khidmat untuk pihak DBP atau mana-mana institusi yang berminat mengundang pengasasnya jadi pembimbing. Tetapi kali ini Kepezi diundang bekerjasama dengan sebuah institut pengajian tinggi awam pula.

Andai kata anda berminat menyertai bengkel Kepezi 2008, maklumat lanjut seperti berikut:
1. Jenis bengkel: Penulisan intensif cerpen dan novel
2. *Tarikh: 01- 02 Nov. 2008 (Sabtu dan Ahad)
3. Tempat: UKM, Bangi
4. Penganjur: UKM + Kepezi
5. Waktu: dari 8.30 pagi hingga 5.30 petang (bagi kedua-dua hari)
6. Makan Minum: Disediakan
7. Peserta: Terbuka kepada semua peringkat usia
8. Pembimbing: Zaharah Nawawi dan Dr. Mawar Shafie
9. Jumlah peserta: antara 20-30 orang
10. Penginapan: Tidak disediakan.
11. Bayaran: RM300.00 (Tiga Ratus sahaja)
12. Jenis bengkel: Penulisan intensif cerpen dan novel

Sekiranya anda berhasrat menyertai bengkel ini sila berhubung melalui e-mel kepada nemoku@tm.net.my tel: 016-255 7030, 03-5635 3733 atau mawarshafie@yahoo.com bagi tujuan pendaftaran. Sila sertakan nama dan alamat penuh, no telefon, e-mel serta no kad pengenalan sebelum 05 Okt. 2008

Sebagai peserta anda diperlukan:
1. Menghantar sebuah cerpen sepanjang 8 halaman (tema bebas) ditaip lengkau dua baris, saiz pont 12 menggunakan jenis huruf Times New Roman.
2. Cerpen hendaklah dihantar melalui e-mel kepada nemoku@tm.net.my sebelum
05 Oktober. 2008.
3. Peserta yang belum berdaya menghasilkan cerpen diizin menyertai bengkel ini, dan akan belajar menulis melalui cerpen peserta lain.
4. Peserta yang mendaftar awal akan diutamakan.

Sebarang perubahan tarikh dan tempat, akan dimaklumkan kepada bakal peserta melalui e-mel peribadi, kol2004, http://kepezi.blogspot.com/ juga cara-cara lain termasuk sms.
Setiap peserta yang mengikuti bengkel ini secara automatik akan jadi ahli Kepezi yang tidak perlu membayar sebarang yuran tanpa tempoh masa.

No comments: